Schildpadden en lekker relaxen
Na twee dagen stiekem noodles gegeten en koffie gedronken te hebben, zijn we doorgereisd naar Rantau Abang. De reusachtige leatherback schildpadden zouden daar op het strand komen om eieren te leggen. Helaas hadden we geen geluk. De enige dieren die we hebben gezien waren het blauwlichtgevende plankton en de giga kakkerlakken in de kamer (die uit de bank, het bed en de airco kropen, brrrr). Het was niet raar dat we geen schildpadden hadden gezien, het bleek uiteindelijk dat er al jaren geen schildpadden meer aan land kwamen door het tourisme en de visserij. Ondanks deze teleurstelling hebben we wel genoten van het eindeloos lege strand en de heldere sterrenhemel. Gelukkig hebben we ook nog kunnen slapen, we hebben onze zijden slaapzakken helemaal dichtgesnoerd, airco uitgezet en onze ogen dicht gedaan. Geen kakkerlak die ons iets doet!
We gaven onze schildpaddenzoektocht niet zo maar op. In Cherating gingen we ons geluk nog een keer beproeven. Met resultaat! Drie groene schildpadden op het strand! Eén aan het graven, een aan het leggen en een de eieren aan het bedekken. Wat indrukwekkend om mee te maken! En we hopen dat Donny, Nina, Roger and Wilma (de babyschildpadden die we hebben vrijgelaten) nog niet opgevreten zijn en nog gelukkig in zee rondzwemmen. Schijnbaar groeit maar één baby van de 1000 op tot een volwassen schildpad. Onvoorstelbaar eigenlijk. Maar we weten zeker dat die vier kleine, schattige en grappige schilpadjes het gaan redden!
We hebben niet alleen schildpadden gespot in Cherating, maar ook apen, een (giftige) mangroveslang en heel veel vogels. Voor de vogels hoefden we de veranda van onze chalet in het resort niet eens af! Hornbills, spechten, zwaluwen en heel veel kleurrijke andere vogels. Heerlijk om op de veranda te zitten en te luisteren en kijken. Het was zo'n mooi resort dat we langer zijn gebleven dan gepland. We moesten zelfs tussendoor een half uur bussen naar Cukai om naar de dichtstbijzijnde pinautomaat te gaan om langer te blijven. Erg was dat niet, hadden we meteen een gelegenheid om de lokale specialiteit, gevulde krab, te eten.
Maar na vijf dagen werd het toch tijd om te vertrekken richting Kuantan. Een klein uurtje met de bus richting het zuiden. We zijn inmiddels ook al weer vijf dagen in Kuantan. Kuantan is een stad waar niet heel erg veel is te zien qua bezienswaardigheden. Maar het is wel even lekker om in een stad te zitten waar we heerlijk Indiaas kunnen eten (twee keer per dag), shoppen (na vier maanden wil je ook wel eens andere kleding) en over de vele markten (in het kader van de ramadan) te struinen. En 's avonds lekker relaxen op de kamer met een lekker wijntje (eindelijk weer eens) en een film op het 24-uur filmnet. En hoewel we gisteren zeiden dat we vandaag zouden vertrekken, vertrekken we morgen echt naar onze volgende bestemming.
Iedereen alvast een heel fijn weekend en tot horens!
Rogier en Wilma
Jullie zijn nog steeds aan het genieten!! 2x per dag warm eten?! Jullie komen straks als tonnetjes terug. Nou ja er mocht bij Wilma wel een killotje bij.
Grote kakkerlakken!! Dat vind ik dus echt afschuwelijk, Pas in Griekenland er een paar tegen gekomen. Slapen is voor mij dan echt een ramp. Ba, Ba, Va!!
Blijf lekker genieten. Groetjes.