Donny en Nina in Azië

Terug in China

Na twee weken in Kuala Lumpur hebben we onze spullen gepakt om naar China te gaan. Maar niet nadat we een stop hadden gemaakt bij het postkantoor. 40 kilo op de post met kookboeken en spullen die we niet meer nodig hebben. En wellicht ook nog wel een paar schoenen, of twee, drie....

Het is weer heerlijk om terug te zijn in Beijing! Heerlijk lenteweer, blauwe lucht, geurige bloesem, bekende plekken/ Er is veel verander.Voor de Olympische Spelen is veel geinvesteerd en dat is goed te zien, de stad is er mooier op geworden,gemoderniseerd, groener, de rijkdom is toegenomen en veel mensen die Engels spreken. Keerzijde is dat veel oude buurten het veld hebben moeten ruimen. Ze zijn er nog wel, maar je moet iets harder zoeken. Alhoewel, we hadden een gezellige buurt achter ons hotel. Niet hetzelfde hotel als zeven jaar geleden. We zijn er nog wel geweest, maar in de zeven jaar is er niets aan gedaan.

Wat moet je doen als je in Beijing bent? Juist ja, lekker eten!Het restaurant waar we zeven jaar geleden regelmatig hadden gegeten hebben we weer opgezocht maar gelaten voor wat het was. We waren niet de enigen die het hadden ontdekt. De prijzen waren meer dan verdubbeld. De eend was zelfs meer dan vijf keer duurder geworden! En we konden ons niet voorstellen dat het vijf keer lekkerder was geworden. Gelukkig struikel je in Beijing over drukke en goede restaurants.In een restaurant, waar we bij toeval uitkwamen, werd het op een gegeven moment zo druk dat mensen tafels moesten delen of moesten wachten. Een gast had zo genoeg van het wachten dat hij boos door het restaurant begon te schreeuwen dat hij honger had. Hij wilde niet meer langer wachten. Maar hij wilde ook niet weggaan omdat het eten zo goed was. We konden hem geen ongelijk geven, want het was heerlijk! Al moesten we er volgens onze tafelgenoot geen eend bestellen. Die moesten we eten bij het Hepingmen Roast Duck restaurant, hét Beijing Duck restaurant ! En laat die nou naast het hotel zitten! Dus de laatste avond gaan we daar de eend testen.

We zijn nu in Xi'an. We wilden van Lishi naar Lanzhou reizen maar er was geen rechtstreekse bus of trein. Dus hebben we gisteren een busreisdag van ongeveer 15 uur gehad. Maar dat klinkt erger dan het was, we hadden namelijk een slaapbus met bedjes, dus we hebben heerlijk kunnen slapen. De toiletstops waren daarentegen minder lekker...brrr, echt Chinees. We besparen jullie de details!

We gaan nu maar eens een plan trekken wat we nog gaan doen. Naar Tibet of de Zijde Route? Maakt allemaal niet heel veel uit, komen we er niet deze keer, dan wel een volgende vakantie!

Rogier en Wilma

Jan Smith

Geweldige laatste etappe natuurlijk. China en vooral Tibet rules! Ik word steeds jaloerser hier.

Maar ja een jaar reizen is voor mij ook wel weer iets te gortig.

geniet nog even lekker!

groete