Rama-jammer-dan
We hebben de laatste twee dagen gebruikt om uit te zoeken waar we de komende tijd naar toe gaan reizen. Over een week naar Singapore, over twee weken naar Java (Indonesië) en over twee en een halve maand naar Perth (Australië)! We hebben twee goede deals. Al met al kosten de twee vluchten ons nog geen 250 euro! En voor de ouders: geen zorgen, we vliegen met respectable vliegtuigmaatschappijen!
Vandaag is de eerste werkdag dat het normale leven weer op gang is gekomen na de ramadan. Alles is weer open en er hangt een drukke en gezellige sfeer in de stad (Kuantan). Tijd om weer op pad te gaan, dachten we. Vanochtend gepakt, een snelle boodschap bij de grote supermarkt en op naar het busstation. De busrichting de haven voor het eiland Tioman zou om 12.00 uur vertrekken. Ja, dat heeft die ook gedaan, maar zonder ons. En de volgende bus ook...je voelt het al aankomen, alle bussen zaten vol. De eerstvolgende zou pas vertrekken na vijf uur wachten.
Tja, vijf uur wachten op een busstation en in de avond aankomen bij de haven en een hotel moeten zoeken of terug naar het hotel en morgen vroeg vertrekken en toch op dezelfde dag op Tioman aankomen? Dan is de keuze snel gemaakt. Na een kaartje gekocht te hebben voor de bus van morgen om 9.00 uur terug naar het hotel. We werden vriendelijk maar met een verbaasde blik ontvangen.
Of de drukte normaal is of het door de Ramadam komt?! We vermoeden het laatste. Het is dus een gevalletje van rama-jammer-dan.
We hebben besloten om vandaag nog een keer naar de bioscoop te gaan. We hebben Planet of the Apes en de Smurfen in 3d nog niet gezien.En om het compleet te maken naar Secret Recipe voor de lekkerste chocoladekwarktaart, of toch maar de chocolate moist, tiramisu of een andere heerlijke stuk taart... of allemaal :)
taart!! allemaal natuurlijk, je leeft maar een keer he :D
Heb planet of the apes gezien, met lage verwachtigen is die wel goed te doen :). Have fun met de nieuwe etappe van jullie reis
Gelukkig Ramadan is weer voorbij, kunnen jullie weer "rustig zonder schuldgevoel" alles lekker eten.....
En weer mooie plannen hebben jullie gemaakt,
genieten maar weer!!!!
groetjes Irma
Volgens mij is het een gevalletje jammie jammie dan ;)
Ach je moet maar zo denken Ramadan in een islamitsich land maak je waarschijnlijk maar een keer in je leven mee. deze ervaring vergeet je nooit meer, ach en ieder geval tijd genoeg om te ontspannen.
Ik heb trouwens een leuk nieuwtje:
Ik ben sinds pinksteren heel serieus aan het daten met een leuke dame uit het noorden van het land.
Zag toevallig op TV dat na de Ramadan iedereen naar familie gaat waar dan ook in het land om suikerfeest te vieren. Ik denk dat daarom de bussen vol zaten.
Hoi Wilma en Rogier,
Wat heerlijk om zo tijdloos te kunnen genieten van alles waar jullie hart ligt. Wat een ervaringen doen jullie op. Leuk om de foto's te zien en de verhalen te lezen. Ik hoop dat het reisverhaal nog lang mag voortduren met veel onvergetelijke momenten.
Tot de volgende keer en groetjes van mij, Eva.