Bali, Lombok en Australie
We hebben de laatste weken nog heerlijk genoten van Indonesië, van het goedkope maar erg lekkere eten, de vriendelijke Balinezen en de weelderige omgeving. De laatste dag nog op de valreep vertalingen van onze rijbewijzen geregeld en in stijl afgesloten met heerlijke wijn en gezellig gezelschap.
We zijn nu al een week in Perth, Australië. Wat een verschil met Azië! Je kunt hier gewoon over de stoep lopen zonder je enkels te breken, genieten van de afwezigheid van herriebrommers, weer vertrouwen op stoplichten. Het is hier heerlijk rustig, zo schoon en (nog) niet zo heet en vochtig. Daar staat tegenover dat het behoorlijk duur is. Schijnbaar is Australië de laatste vijf jaar flink duurder geworden. Voor een beetje hotel betaal je al snel 100 euro.
Via de Australische marktplaats hebben we een kamer gevonden bij een Duitse dame van onze leeftijd. Erg gezellig, handig en stukken goedkoper. Wat een luxe om weer uitgebreid te kunnen koken (denk ook aan aardappelen, gehaktballen en groente), een wasmachine te kunnen gebruiken en water uit de kraan te kunnen drinken.
We hebben niet stil gezeten. We hebben een auto gekocht (een Mazda Tribute) en die zijn we nu aan het ombouwen zodat er een bed achterin kan. We moeten vandaag rond zevenen hier weg, dus het wordt nog even flink doorwerken. Bed afmaken, camping spullen kopen, nog een laatste was draaien, boodschappen doen, auto inrichten... En dan gaan we echt beginnen aan ons Australisch avontuur!
Wat een geluk! Jullie zijn in Australie! Wat zijn ze aardig he, de mensen? Ik hoop dat jullie er, ondanks dat het duur is, lang kunnen zijn. Geniet!
Hier is alles goed. Dikke kus!
tja als je toch in de buurt bent en de tijd hebt..... groot gelijk dat je ook nog even Australie doet! Veel plezier!
Jan