Off road, roadkill en rood zand
Iets meer dan vierduizend kilometer afgelegd in vijftien dagen! We hebben er goed de vaart in. We hebben niet alleen veel gereden, maar ook veel gezien. We hebben volle, actieve dagen. Dus zo'n beetje het tegenovergestelde van ons reisritme in Azië.
Het heeft er alles mee te maken dat we aan het kamperen zijn. In onze Mazda is het heerlijk rijden, maar 's ochtends worden we toch echt tussen zes en zeven ons bed uitgedreven omdat of de papegaaien ons wakker schreeuwen of omdat het met 37 graden niet meer lekker slapen is. Hadden we het de eerste dagen in Perth nog koud, in het noorden van West Australië is het alles behalve koud. We hebben de 40 graden al met gemak bereikt! Gelukkig waren we al aan de hete temperaturen gewend. Maar we zijn wel heel erg blij dat de auto een goede airco heeft.
De afgelopen twee weken zijn we van Perth via de kust naar Karijini Nationaal Park gereden. Onderweg zijn we gestopt bij alle nationale parken die we tegen kwamen. Een trip met veel bijzondere plekken. Het ene moment sta je op een bounty strand naar grote, voorbij zwemmende schildpadden te kijken, vervolgens geloof je je ogen niet omdat het meer roze is (door natuurlijk beta caroteen), dan ben je aan het wandelen tussen de rode ruige rotsen, maak je een duik in een watering hole en de dag erna ga je off road en zie je wilde dieren. En tussendoor rijd je over de tweebaans hoofdweg.door heel veel niets. Je rijdt hier makkelijk 300 kilometer zonder ook maar een huis of mens tegen te komen. Af en toe heb je een ‘roadtrain' die voorbij dendert met zijn 53 meter (zeg maar een vrachtauto met vier opleggers) en zie je een verdwaalde kangoeroe, grote adelaars die verse roadkill verorberen of moeder emu met haar kroost oversteken.
Plaatsnamen die steden lijken op de kaart, zijn in werkelijkheid niet meer dan een tankstation, een vvv, een supermarkt en een paar huizen. Internet en telefoonbereik, net zoals radiozenders, zijn er eigenlijk bijna niet. We hebben dan ook niets voor niets standaard twintig liter drinkwater, 20 liter extra benzine en een noodvoorraad eten bij ons (en uiteraard twee flessen wijn).
Het kamperen bevalt goed. Elke avond uitgebreid koken en naar de sterren turen. We hebben al vaak (gewoon legaal) gratis kunnen staan op mooie plekjes. In de nationaal parken betaal je 7 dollar per persoon. Je moet dan niet te veel luxe verwachten. Vaak is het een plek met een gasbbq en een ‘bushloo' (een biotoilet met bacteriën die zonder gekheid niet stinkt). Als je een luxe camping wil dan betaal je al snel 30 dollar voor een plek zonder stroom maar dan wel met een douche. Nadeel is dat je vaak in een dorp aan de doorgaande weg staat. Voor de douche hoeven we het niet te doen, we hebben een solardouche die overdag lekker opwarmt.
We zijn nu op weg naar Perth om daar de papieren van de auto op te halen. Na Perth gaan we naar het zuiden van West Australië en waarschijnlijk naar de oostkust, waarschijnlijk richting Brisbane.
De eerste weken Australië zijn dus geweldig goed bevallen! We blijven nog even ;)
hey leuk weer van jullie te lezen :) ohla nu moeten jullie weer 4 duizenend km terug om de papieren in perth te halen? ah nee jullie hebben in de ronde gereden, dat is maar een aantal honderden km ;)
Ha Wilma,
nou jullie hebben al heel wat km's afgelegd zeg....
Brisbane is de moeite waard om naar toe te gaan, een mooie stad en veel te zien/te doen in de omgeving. Je kunt zelfs naar het strand in hartje centrum!!!
Ben benieuwd naar het volgende verhaal.
Genieten maar weer!!!
zo dat is een stukkie rijden zeg! En nog veel meer voor de boeg. Leuk hoor! Als chemicus heb je me mooi verbaasd met je natuurlijk beta caroteen verhaal. Ik maar denken dat dat altijd oranje gelige kleur oplevert! Niet dus.
Geniet er lekker van! En die australische wijn is vast nog lekkerder dan hier! Ben nog steeds jaloers.
groet jan