Kamer 510
De auto verkopen was nog spannend! Het leek even dat het allemaal niet door zou gaan. We hadden om twaalf uur bij het postkantoor afgesproken in Goodna, een suburb van Brisbane. We stonden braaf op tijd voor de deur, maar onze kopers waren er nog niet. Het werd later en later, en we begonnen 'm toch wel te knijpen. Wat als ze niet zouden komen? De vlucht laten schieten, de auto ergens parkeren?!
Om twintig over twaalf zagen we dat we een gemiste oproep hadden. De voicemail afluisteren lukte niet, want we hadden geen beltegoed meer. En de kopers bellen lukte ook al niet omdat ze geen mobiele telefoon hadden. Dus als een gek tegoed geregeld en proberen op te waarderen. Maar wat was nu ook al weer de pincode?! Na een aantal loze pogingen zakte ons de moed toch wel een beetje in de schoenen, maar gelukkig kwamen de kopers net op dat moment de parkeerplaats opgereden. Wat een opluchting! En niet alleen voor ons, ook voor hen! Ze wilden de auto graag kopen, en zouden het erg jammer hebben gevonden als we weg waren gegaan. Wat bleek uiteindelijk, ze waren het geld vergeten mee te nemen en hebben nog als een gek geld mnoeten regelen bij de bank. Terugrijden was geen optie, want ze waren al een tijd onderweg toen ze erachter kwamen. Om een lang verhaal kort te maken, de auto is verkocht en we zijn weer op pad met onze (veel te zware) rugzakken. Is wel weer even wennen na al de luxe van de auto.
Nu zijn we weer op een oude vertrouwde plek, kamer 510 in een hotel in Chinatown in Kuala Lumpur. Het is inmiddels al de derde keer dat we hier hebben ingecheckt en het bevalt nog steeds. Goede uitvalbasis om uitgebreid te shoppen en lekker te eten. De halve kamer is vol gestouwd met aankopen die we een dezer dagen op de post gaan doen. Het zal ons niet verbazen als we de vijftwintig kilo halen. Gelukkig wordt post versturen per kilo steeds goedkoper.
We zijn vandaag bij de Chinese ambassade geweest voor ons visum. We werden vriendelijk uitgenodigd voor een interview morgenochtend om negen uur. Heel vrijblijvend is het niet en het werd op ons hart gedrukt vooral niet te laat te zijn. Een rondje google leert ons dat we binnen een paar minuten klaar zijn. Fijn dat ze dat om negen uur plannen... Lekker in de spits naar de andere kant van de stad. Je moet er iets voor over hebben over hebben. En dat hebben we :)